Ode aan de heipaal

 

In samenwerking met Vroom Funderingstechnieken, Vroom Betonbouw, en kunstenaar Piet van Wijk, heeft Schokindustrie meegewerkt aan deze 20 meter hoge ode aan de heipaal!

Amsterdam, gebouwd op miljoenen palen, heeft een visuele representatie van zijn fundament gekregen. Er bestaat een nauwe samenwerking tussen Schokindustrie en Vroom Betonbouw voor de montage van de producten. Hiermee worden alle zorgen rond het realiseren van een goede fundering uit handen genomen. Zo ontstaat een complete fundering uit één hand! Vroom leverde het heiwerk en de montage van de funderingsplaat op de heipalen. De funderingsplaat en de heipalen zijn door Schokindustrie geleverd. In de funderingsplaat zitten 28 ankers voor de bevestiging van de stalen buizen, die door Tata Steel werden geleverd en die de heipalen visualiseren. Daarbovenop staat het stalen huis.

Piet van Wijk, de winnaar van de ontwerpwedstrijd, deelde zijn vreugde over deze samenwerking: “Mijn Palenhuis, is een ode aan de oer-Hollandse heipaal. Tot mijn vreugde stemden de meeste Amsterdammers op mijn ontwerp en het huis gaat er komen, 20 meter hoog. Mede dankzij de enthousiaste steun van Vroom Funderingstechnieken, Vroom Betonbouw en Schokindustrie. Het is fantastisch dat door dit kunstwerk zichtbaar wordt hoe Amsterdamse huizen er eigenlijk uitzien. Ik ben dolgelukkig met deze samenwerking.”

De betonnen funderingsplaat, met 112 bouten, verankert de 28 stalen buizen die symbolisch staan voor de funderingspalen van de stad. Het cortenstalen huisje prijkt bovenop, 20 meter boven het maaiveld. 'Het Palenhuis' staat nog in de Sluisbuurt tot 2026!

Logo Schokindustrie

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.