• Projecten

    2017

    Groote Jonkvrouw, IJzendijke

In het Zeeuwse IJzendijke is het plan “Groote Jonkvrouw” fase 2b van start gegaan. Dit is een nieuwbouwwijk gesitueerd aan de rand van de stad. In deze fase worden vier soorten huizen gebouwd: Markies, Ruiter, Barones en Grootvorst. Door de verschillende woontypes biedt het plan “Groote Jonkvrouw” een grote diversiteit in ontwerp en uitvoering. Er is keuze uit betaalbare starterswoningen (Markies), ideale gezinswoningen (Ruiter), riante 2-onder-1 kapwoningen (Barones) en ruime bungalows (Grootvorst).

IJzendijke

2017

De locatie

IJzendijke (ook wel Petit Paris genoemd) ligt in Zeeuws-Vlaanderen tegen de Belgische grens aan en heeft een karakteristiek en historisch centrum. Dit is onder andere terug te zien aan de Veste. Bovendien heeft IJzendijke de oudste kerk van Zeeland.

Historische sfeer

In fase 1 is de historische sfeer van het dorp goed terug te vinden in het ontwerp van de woningen. De omliggende stadswal en stadsgracht (Veste) worden meegenomen in het plan. De woningen in fase 2b komen eveneens achter de stadswal te liggen maar hebben een modernere architectuur en woningsamenstelling wat zorgt voor een frisse en vooral eigentijdse uitstraling. Het plan “Groote Jonkvrouw” voorziet in een veilig en kindvriendelijk woonmilieu, Het is er aangenaam wonen voor alle leeftijden, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het openbaar gebied met groen- en speelvoorzieningen.

Partners

De woningen worden gebouwd door aannemersbedrijf v.d. Poel uit Terneuzen. Schokindustrie levert en plaatst de prefab funderingsbalken. De afmetingen van de balken zijn al in de ontwerpfase van de bouw bepaald. In combinatie met de door de hoofdconstructeur opgegeven belastingen die op de funderingsbalken zullen werken, komt een hoeveelheid wapening per m1 uit de berekening.

Na goedkeuring van de opdrachtgever op de vorm, en de hoofdconstructeur op de berekening van de wapening, hebben wij de productie in de fabriek ingepland. Na ontvangst van de wapening zijn de korven in de gereserveerde mal geplaatst en voorzien van een mooie betonnen jas. De volgende ochtend zijn de balken op het tasveld geplaatst zodat de transporteur de prefab fundering op de gewenste datum kon afleveren in IJzendijke. Ons zusterbedrijf Pit Beton verzorgt hier het heiwerk inclusief het leveren van de heipalen.