• Projecten

    2017-2020

    De Leilinden, een nieuwbouwproject in het centrum van De Lier

De gemeente wil het centrum omvormen door middel van specifieke ingrepen om het aantrekkelijker te maken voor de nieuwe generaties. Voor het project zullen het oude gemeentehuis en politiebureau plaats moeten maken. Hiervoor komen in totaal 36 woningen in de plaats die zijn ontworpen door Spring Architecten. Het gaat om 24 ééngezinswoningen en 12 appartementen. Onder de appartementen komt een commerciële ruimte.

De Lier

2017-2020

Gemeente Westland

De locatie

“De Leilinden” is een nieuwbouwproject in het centrum van De Lier, een prachtig oud dorpje in de Zuid-Hollandse gemeente Westland. In het dorpje zijn alle voorzieningen aanwezig; van winkels tot een bibliotheek en van horeca- gelegenheden tot een zwembad. De Lier ligt in een mooie omgeving en vlak aan zee. Het is omringd door natuurgebieden en het is een goede locatie om te wandelen of te fietsen.

Een aanwinst voor het centrum

Het oude gemeentewapen wordt teruggebracht in de gevel van het appartementencomplex.
Aan de centrumzijde van het plan ligt een plein. Dit plein kent twee sferen: een levendige sfeer door de commerciële plint en het nog te realiseren terras en een rustige sfeer door de grondgebonden woningen. Het project is een mooie opvulling voor het centrum. Alle woningen krijgen een eigen achtertuin en de appartementen hebben een Frans balkon.

Partners

Giesbers Rotterdam is de ontwikkelaar en tevens de bouwer van het project. Schokindustrie zorgt voor een oersterke basis van het nieuwbouwproject. Wij verzorgen het heiwerk en leveren de prefab fundering voor de woningen.